Logo EduMuziek
  DE
volg ons op:    
 
twitter   twitter    
twitter   facebook    

Home Producten Workshops Bestellen Contact
 
Producten

1. De 'Speel ze fit op muziek!!' CD box uitgebreide info »»
(Speel ze fit op muziek!! is enige tijd uitgegeven onder de naam fit en fun op muziek. Voor meer informatie over deze uitgave klik hier.)


2. 'Speel ze Fit op Muziek!!' deel 2
Een CD en een boekje vol nieuwe activiteiten die aansluiten op de 'Speel ze fit op muziek!!' CD box.
Bij de totstandkoming van deel 2 hebben we ons oor goed te luisteren gelegd bij onze eindgebruikers. Uiteraard hebben we voortgeborduurd op de meest populaire activiteiten. Maar ook is er speciale muziek ten behoeve van dansante vorming ontwikkeld. Verder wordt ingesprongen op recente ontwikkelingen als bewegend leren.
En dat het weer leuk is, bleek tijdens het testen toen een groep 3 leerling na de les nog even uit de kleedkamer kwam en zei: "Dit was de leukste gymles van de hele wereld".

Vanaf september 2011 zijn onze workshops vernieuwd met het materiaal van deel 2.
- Uitgebreide inhoudsopgave Deel 2 »»   
- Bestelinformatie »»
 

'Speel ze Fit op Muziek!!' deel 2 kan als zelfstandig deel worden gebruikt, maar het is verstandig het te gebruiken naast de 'Speel ze fit op muziek!!' CD box. Deel 2 kan op zodoende op verschillende manier worden besteld waarbij een gecombineerde aanschaf een leuke korting oplevert. Wie de 'Speel ze fit op muziek!!' CD box al heeft, kan deel 2 zonder box bestellen en deze in de box van deel 1 plaatsen.

Bekijk vooral de video hiernaast. Het is een montage van beelden die tijdens het testen zijn gemaakt en duurt 3 ongeveer minuten.


3. Maatwerk.
Wij kunnen elk denkbaar spel of concept in beeld, geluid en muziek omzetten. 
Rennen!
Bij het testen werd fanatiek het nieuwe spel 'Eilandroven' gespeeld.

Verdere inhoud van deze pagina:

- Uitgebreide informatie over de 'Speel ze fit op muziek!!' CD box »»
- Quotes van gebruikers en experts uit het veld »»
- Verantwoording en aanbevelingen »»

 
 


Speel ze fit workshop

Uitgebreide informatie over de 'Speel ze fit op muziek!!' CD box
Het doel van dit nieuwe concept is het plezier in, en toename van bewegen te vergroten. Het is bedoeld voor kinderen in het basisonderwijs, BSO/TSO en onderbouw van het voortgezet onderwijs. Er is voor elke groep, dag en plaats een lesidee om te gaan bewegen. De CD box bevat 3 CD's met diverse uitgangspunten en thema's zoals:

CD 1. Bewegingsactiviteiten:
- Vrij bewegen
- Reactie vormen
- Ritme oefeningen

CD 2. Spelen:
- Tik- en jaagspelletjes
- Kringspelletjes
- Oversteek spelen
- Kennismaking / school introductie
- Uit de sleur in de klas

CD 3. Conditie trainen en testen:
- Shuttle runs
- Interval runs
- Estafettes, verzamel runs
   Speel ze fit op muziek!!  

- De CD box is uitgebreid gedocumenteerd. Bij elke activiteit is een korte beschrijving en worden aanwijzingen voor de begeleider beschreven. Verder worden bij elke activiteit tips, variaties en alternatieven geboden.

- De CD box bevat voornamelijk nieuwe, moderne activiteiten. Geen gezwaai met armen en benen op de beat van de muziek maar:
  * Spelletjes op moderne, afwisselende muziek met (grappige) aanwijzingen en geluidseffecten.
  * Bewegingsoefeningen: op muziek en intervallen binnen de muziek: starten, stoppen, sprinten, verzamelen, bewegingen verzinnen en bewegingen uitbeelden, etc.
  * Conditie trainen en testen op muziek, op een aantrekkelijke manier gebracht.
 
Uitgebreide inhoudsopgave 
Deel 1
  met o.a. welke activteit voor welke groep geschikt is
Inhoudsopgave Deel 2 
KinderOpvang Totaal  
- De bestaande spelen worden in een actuele vorm gebracht.

- De meeste CD tracks zijn voorzien van signalen en aanduidingen. De begeleider organiseert een activiteit. Maar de muziek doet de rest van het werk omdat de kinderen goed luisteren naar de muziek en de muziek heel duidelijk de activiteit 'stuurt' en op gang houdt. Dit ontlast de begeleider waardoor deze zich meer met de kinderen en de activiteiten kan bezighouden.

- Er wordt zoveel mogelijk gestreefd naar een positief resultaat van een spel voor elk kind. Er wordt nauwelijks gebruik gemaakt van 'af' of 'straf(punten)'.

- Er wordt zoveel mogelijk gestreefd naar naar een continue deelname van alle kinderen. Kinderen die 'af' zijn bij een tikspel stromen zoveel mogelijk snel weer in. Daarmee bewegen alle kinderen bijna even veel.

- De Speel ze fit op muziek!! CD box bevat activiteiten voor in de klas, aula, gymzaal, plein en sportveld. Maar ook in het Buurtwerk en Buitenschoolse Opvang (BSO) en bij sporscholen wordt de Speel ze fit op muziek!! CD box gebruikt. Klik hier voor een artikel in Kinderopvang Totaal (aug/2010) over de Speel ze fit op muziek!! CD box

- De CD's en geplastificeerde documentatie zijn verpakt in een sporttas-proof afsluitbare box.

Nevendoelen
- De activiteiten van Speel ze fit op muziek!! kunnen ook ondersteunend zijn op andere gebieden. Er wordt aandacht besteed aan vele motorische en andere vaardigheden zoals starten, stoppen, sprinten, verzamelen, creativiteit(bewegingen verzinnen en bewegingen uitbeelden), je presenteren, samenwerken, en zelfs rekenen.
- De Speel ze fit op muziek!! CD box is een middel om obesitas ( overgewicht ) bij
kinderen te lijf te gaan.

Lees ook de PDF: Basiskenmerken van 'Speel ze fit op muziek!!' dat dient als toelichting bij workshops.

Naar boven ^


Verantwoording en aanbevelingen:
De Speel ze fit op muziek!! CD box is mede gerealiseerd en getest door medewerking van vele experts op het gebied van fysiotherapie/gezondheidszorg, sport en bewegingsonderwijs. Het is ontwikkeld en getest in samenwerking met Multimedia For Sports en vele experts uit het veld.    

  KVLO   De Speel ze fit op muziek!! workshops worden aanbevolen op de website van de Koninklijke Vereniging van leraren Lichamelijke Opvoeding (KVLO).
     
SLO   De Speel ze fit op muziek!! CD box is opgenomen in de database van het Kenniscentrum leermiddelen van SLO (Nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling). SLO geeft inhoud aan leren en innovatie in de driehoek beleid, wetenschap en onderwijspraktijk.
     
SLO   De Speel ze fit op muziek!! CD box is opgenomen in de methodenlijst van Gymleraren.nl en Kennisnet Vakcommunities Lichamelijke opvoeding (daar even naar onderen scrollen).

Naar boven ^Quotes van gebruikers en experts uit het veld:

FIT&FUN op muziek CD map
Gelderse Sport Federatie - "Een leuke CD box waar veel scholen plezier van zullen hebben. Wij zijn ook vaak op scholen aan het werk en denken dat dit een meerwaarde kan zijn voor de bewegen en muzieklessen. Daarnaast ook de trainingen (cd3) kunnen van waarde zijn als een school hier aandacht aan wil besteden"    Ilse Thijssen,
Sportconsulent Gelderse Sport Federatie
 

- "De verschillende bewegingsactiviteiten en spelen zijn goed gekozen en zullen de kinderen op de basisschool en in de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs zeker aanspreken. De derde cd heeft als thema'conditie training en conditie testen'. Ik denk dat deze cd de meest bruikbare is van de drie. We maken allemaal wel eens gebruik van conditietestjes op school. Muziek is daarbij een welkome, zo niet onmisbare ondersteuning en als de muziek al zo is ingedeeld datje precies kunt horen wanneer je ervoor moet gaan en wanneer je rust hebt, is dat erg fijn. De variaties op de shuttle run test zijn ook erg leuk!",
Jeanine van Butselaar, ALO Amsterdam, quotes uit artikel LO 10-2010, KVLO.

- De docenten waren erg enthousiast! De dansers en jonge kinderen, waar ook nog spelenderwijs aan bewegen op muziek wordt gedaan, vonden het helemaal geweldig!, Marieke de Jong, Sport- & Dansschool SDM.

- "Het was erg leuk. Een heel leuk verhaaltje met leuke bijpassende muziek. Je kan er ook zelf allemaal bewegingen bij verzinnen",
docent groep 4 over CD-Track 'de Matanigroet'.

- "Dit maakt het wel erg gemakkelijk voor docenten", "Eigenlijk zou elke basisschool dit op de plank moeten hebben",
docente gymclub, Opende.

- "Ik ga er volgende week meteen mee aan de slag!", Vakdocent LO tijdens workshop.
- "Ik ben erg enthousiast over de CD box. Vooral met de groepen 3/4 en 5/6 hebben we al een zeer leuke les gehad. Gestaag ga ik verder en je hoort van mij."
Vakdocent LO, Noordhorn.
Rennen2 - "Ook prachtig om na een moeilijke rekenles naar de aula te gaan en even een paar van de oefeningen te doen", docente gymclub.

- "Gaan we dat met die afrikaanse clowns weer doen deze keer?" Junior lid gymnastiek club over activiteit 'Knotsgek!', Gymclub Fysiofit, Harkstede.

- "Bij alle groepen viel de muziek in de smaak. Het wekte bijzondere nieuwsgierigheid vanuit de kleedruimte. De leerlingen waren zeer benieuwd wat er op het programma stond",
docente gymclub.


- Streetdance docente over een aantal activiteiten: "'follow the leader' was erg succesvol. De kinderen vinden het leuk zelf creatief te zijn en het is voor de docent besparend omdat je niet steeds door de muziek hoeft te schreeuwen.

Rennen2- De 'Matanigroet': de kinderen vonden dit grappig, jammer dat het maar zo kort duurt. Leuk om de kinderen tegenover elkaar te zetten en er eerst een verhaaltje bij te vertellen",
docente basisonderwijs, Zuidhorn.

- "De muziek sluit goed aan bij de doelgroepen, maar ook bij de leidsters die ermee moeten werken", docente gymclub.

- "Ik begin de gymles meestal met een 'Speel ze fit' activiteit. Hierna is er rust in de groep en begin ik met de reguliere gymles", Vakdocent LO.

Naar boven ^

"Speel ze fit op Muziek!!: een nieuw concept maakt fit op een speelse manier!"


Bestel de Speel ze fit op muziek!! CD box »»

 
Copyright 2019 PMMP | disclaimer | privacy statement